Ilex Aquifolium

Een plant die het hele jaar groen is en bloeit in mei en juni is natuurlijk een hulst, oftewel de llex Aquifolium. In september tot en met maart is deze plant op zijn mooist: namelijk met kleine, opvallende en rode besjes.

De Hulst met kerst

Met kerst staan vele huizen natuurlijk vol met mooie versieringen. De hulst is in een kerstbakje onmisbaar. Zelfs in een porseleinen bakje is hij mooi, maar nog beter zal een grote Hulst uitkomen. De hulst is het symbool van Christus en daarom staat deze plant veel in kerken.

Verzorging van de hulst

Een haag heeft genoeg water nodig, maar niet teveel. Eens per jaar een goede snoeitbeurt en uw plant is weer tevreden. Maar wanneer u liever heeft dat de hulst smal is kan dit twee keer, bij voorkeur in april en september. De hulst verdraagt zonnige of halfschaduwrijke plaatsen goed.

Kleurige besjes van de Hulst

In het najaar, wanneer de bladeren afvallen, onderstrepen de rode besjes van de hulst het mooie strakke blad van de Hulst. Ook op een ijzige voorjaarsdag zijn de rode besjes alleen maar mooier dan anders. Maar ook in mei, wanneer ze met wit-groene en lichtgroene bladeren en vele witte bloemetjes opvallen, zijn ze echt schitterend.

De Hulst als boom

Een bijzonderheid is dat de Hulst in het wild ook kan groeien tot een boompje, dat is dan echter niet te vergelijken met de hulst in pot of border. Een volwassen Hulst heeft dan echter meer dan twintig meter hoogte en valt dus op bij zijn omgeving. De vogels maken er hun nestjes en de dieren zoeken er beschutting.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Huis en Tuin

Blokhut kopen hout

Blokhut kopen hout? Dan is het verstandig dat je ook weet dat je het hout moet behandelen. Het soort hout van een blokhut is namelijk erg belangrijk om over na te denken. Uiteraard is het de bedoeling dat je een goedkope blokhut koopt die goed bestendig is tegen de verschillende weersomstandigheden en schimmels. Zo is […]

Read More